Hidromek işçilerine çağrı

Sincan İşçi Birliği sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Hidromek işçisi satılmak istemiyorsa sesini yükseltmeli!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Mart 2025
  • 14:30

Sincan İşçi Birliği, bir süredir patron ile TİS sürecinde olan Hidromek işçilerine sosyal medya üzerinden çağrıda bulundu.

Türk Metal 3 No’lu Şubeye üye olan Hidromek işçileri Sincan İşçi Birliği’ne ulaşarak TİS’te kritik maddelere gelinmediğini, işçilerin adeta sendika bürokratları tarafından oyalandığını belirtti.

Bunun üzerine Sincan İşçi Birliği işçilere şu çağrıda bulundu:

“Hidromek işçisi satılmak istemiyorsa sesini yükseltmeli! 

Türk Metal'in yöneticileri 3 toplantı yapıp hiçbir şeyi netleştirmeden işçileri idare etmeye çalışıyor.

En başta saat ücretine %82'lik zam ve ek vergi dilimlerinin patron tarafından ödenmesi (vergi diliminin %15'e sabitlenmesi) talepleri işçilere duyurulmuştu. Oysa işçilerin söz hakkı olmadığı bu taslakta bir lütuf da yoktu. Hükümetin aparatı olan sahtekar TÜİK'e göre yıllık enflasyon %42, Enflasyonla Araştırma Grubu'na(ENAG) göre ise %81' di. Yani Hidromek işçisi için istenen sadece yıllık enflasyondu.

Enflasyonu istemeyi işçilere lütufmuş gibi sunan Türk Metal temsilcileri şimdi de patronun yeni dayatmalarına boyun eğdirmenin altyapısını hazırlıyor. Kaynakçılara, depoculara, montajcılara ve her bir bölüme ayrı ücret yönetim tarafından dayatılmaya çalışılıyor. Elbette ki vasfa göre, işin zorluğuna göre çeşitli ücret farklılıkları olur. Fakat ortada refah getiren bir zam talebi bile söz konusu değilken %82'den taviz verilmemelidir. İşi zor, vasfı yüksek işçiler için ek zam alınmalıdır. İşçilere verileni en aza indirmek için söylenen patronun talebi cepheden reddedilmelidir. Her koşulda vergi diliminin %15'e sabitlenmesi hakkı kazanılmalıdır.

Hidromek işçisi bir bütün olmalı, her bölümdeki, her meslekteki işçi arkadaşına sahip çıkmalıdır. Aramızda açılabilecek mesafelerin, yaşanabilecek kısır çekişmelerin patrona yarayacağını unutmamalıyız. Temsilcilere taleplerden geri atılmaması gerektiğini sürekli söylemeli ve onlar üzerinde basınç oluşturmalıyız. Temsilcilere patron tarafına haklarımızı kabul ettirmek iş yavaşlatma istediğimizi söylemeliyiz.

Hidromek işçisi, iş durdurma da dahil daha fazlasını yapmak için bir an önce birlik olma girişimlerini hızlandırmalıdır.

Hidromek işçilerini, birliğini oluşturmak için derneğimizle iletişime geçmeye çağırıyoruz.”

Kızıl Bayrak / Ankara