8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde dünyanın dört bir yanında kadınlar şiddete, yoksulluğa, kadın cinayetlerine karşı yine sokaklardaydı.
Almanya genelinde düzenlenen yürüyüşlere on binlerce kişi katıldı. Sokaklara çıkan kadınlar toplumsal cinsiyet eşitsizliğini, şiddeti protesto etti. Eylemlerin en kitleseli Berlin, Hamburg, Bremen, Leipzig, Köln, Münih, Frankfurt gibi kentlerde düzenlendi. Kuzey Ren Vestalya eyaletinde eylemler daha iyi ücret ve sosyal haklarla ilgili düzenlendi. Berlin'de Orta Doğu'daki süreç konusunda farklı bakış açılarına sahip olduğu için farklı eylemler yapıldı. Binlerce kişi Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlamak ve toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak için sokaklara çıktı. En kitlesel eylemler “Feminist, dayanışma, birlik” sloganı altında Alman Sendikalar Birliği (DGB) ye üye sendikalar, dernekler, kentsel politik ve feminist inisiyatiflerden oluşan bir ittifak tarafından organize edildi. Kreuzberg’den başlayan yürüyüşe 13 bin üzerinde kişi katıldı. Eylemlerde dövizlerde “Cinsiyet, köken, cinsel yönelim ya da diğer cinsiyet kimliklerinden bağımsız olarak”, “tüm insanlar için eşit fırsat ve haklar” talep edildi. Bunların yanı sıra “Bakım işlerinin yeniden dağıtılması”, “hayata uygun çalışma saatleri, eşit ücret ve iyi maaşlar da dahildir” yazılı dövizler taşındı. Sendika adına yapılan konuşmada “Finansal bağımsızlık ve bakım işlerinin adil dağılımı, işyerinde kadınlar için gerçek eşitliğin anahtarıdır” çağrısında bulundu. Hamburg'da düzenlenen çeşitli eylemlerde kadın haklarına dikkat çekildi, kadın cinayetleri protesto edildi. “Dünya Kadınlar Günü için Dışarı” şiarı altında düzenlenen eylemlere binlerce kişi katıldı. Rathausmarkt'ta başlayan yürüyüşe “8 Mart İttifakı” tarafından çağrı yapıldı. “ataerkilliğin ortadan kaldırılması”, “kadınların bağımsızlığı” veya “eşit işe eşit ücret” şiarlarının yer aldığı dövizler taşındı. Bremen’de 8 bin kişinin katıldığı yürüyüş düzenlendi. Eylem, faşizm ve ırkçılığa karşı bir içerikte yapıldı. Eylemde kadın cinayetlerinin olmadığı, yani kadınların cinsiyetleri nedeniyle öldürülmediği bir dünya için çağrıda bulunuldu. Münih'te düzenlenen eylemlere 7 binden fazla kişi katıldı. Nürnberg'te de bir yürüyüş düzenlendi. Sendikalar da şehirde “Kadın Hakları Sütunları”nın açılışını yaptı.
İtalya’da ise binlerce kadın başta Roma olmak üzere çok sayıda kentte yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe "Non Una Di Meno" (Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz) isimli kadın örgütü başta olmak üzere pek çok örgütün çağrı yaptı. Yürüyüşe 20 bin kişi katıldı, kadınlar anahtarlarını sallayarak kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini protesto etti. Yürüyüşte Filistin bayrağı ta taşındı.
Yunanistan'da da başkent Atina'da 8 Mart’ta bir yürüyüş gerçekleşti. Kadınlar yürüyüşte taşıdıkları pankartlarda yer alan şiarlarıyla tüm dünyada kadınların maruz kaldığı şiddet ve ayrımcılığa dikkat çekti.
Polonya’da başkent Varşova'da kadınlar katı kürtaj yasalarını protesto etti.
İspanya’da başkent Madrid'de kadınlar 8 Mart’ta kadın hakları için sokaklardaydı. Yürüyüşe 25.000'den fazla kişi katıldı. Madrid'de sağanak yağmura rağmen kadın hakları ve kadın-erkek arasında “gerçek eşitlik” için sokağa çıktı. Yürüyüşte her yaş grubundan kadın katıldı. Kadına yönelik şiddetin de protesto edildiği yürüyüşte kadınlar yaptıkları konuşmalarda toplumdaki “aşırı gerici” gelişmeleri endişe verici boyutlarda olduğunu vurguladı.